Legenda Sfantului Valentin

635901229056694012132699739_Love-vs-Logic

Se spune ca odata a existat un  imparat  Cladiu al II-lea, un luptator inversunat ce avea in spatele lui o armata puternica. Dorinta lui de a se impune si de a cuceri noi popoare l-a determinat sa infrunte numeroase razboaie.  Multi dintre soldatii acestuia refuzau sa participe la lupte deoarece aveau familii si preferau sa petreaca mai mult timp cu acestia.

Asa ca imparatul a dat o lege prin care le interzicea soldatilor romani sa se casatoreasca.  Astfel, Claudiu al II-lea credea ca ii poate determina sa devina soldati adevarati.

Valentin, un preot crestin care credea cu tarie in casatorie si considera ca aceasta este un dar dat de Dumnezeu, a cununat in secret numeroase cupluri fara stirea imparatului.

La un moment dat, Claudiu al II-lea a aflat de faptele savarsite de preotul Valentin si l-a arestat. Ca o ultima incercare de a-l aduce pe drumul cel bun, imparatul ii propune sa renunte la crestinism si sa devina soldat roman. Acesta, refuzand propunerea imparatului Claudiu al II-lea,  a fost intemnitat si executat.

Pana in ziua executiei, preotul a scris scrisori catre toti prietenii lui si s-a semnat cu „Adu-ti aminte de Valentin al tau”.
Valentin a fost executat pe 14 februarie.

Acesta este una dintre legendele care stau la baza serbarii Sf. Valentin ca „Ziua Indragostitilor”. In realitate, lunile februarie si martie in multe culturi sunt dedicate iubirii, renasterii, rodirii. Sunt lunile in care se serbeaza un nou inceput.

loving-couple

In ultima perioada aceasta sarbatoare a capatat un caracter comercial si s-a extins la nivel mondial.

Ziua de 14 februarie le da ocazia cuplurilor indragostite sa se detaseze de rutina zilnica si sa petreaca momente de neuitat intr-un cadru romantic. Din ce in ce mai multi tineri si nu numai aleg sa petreaca ziua indragostitilor in cele mai romantice orase europene.

Parisul este una dintre cele mai cautate destinatii datorita plimbarilor lungi de-a lungul Senei, saruturilor furate sub Turnul Eiffel si  nu in ultimul rand celebrului “Pont des Arts” unde indragostitii aleg sa-si promita dragostea eterna prin intermediul “lacatelelor iubirii”.

Nu sunt uitate nici destinatiile exotice precum Caraibe sau Maldive unde indragostitii isi pot surprinde persoana iubita cu o cina romantica pe malul marii, intr-un decor de vis.

La multi ani de Sf. Valentin!

Povestesc cu drag aici pe blog despre locurile de vacanta care mi-au placut cel mai mult.

E-mail: andra.georgescu@ageniustravel.ro


About Author

Admin

Comments

Leave a Reply