De ce Israel?

Sarbatoarea Craciunului in Israel are o semnificatie speciala pentru ca Iisus Hristos a fost nascut in Bethlhem. In acel loc a fost construita o biserica ce poarta numele de “Biserica Nasteri Domnului” si este impodobita in fiecare an de Craciun cu decoratiuni si steaguri .

In ajunul Craciunului, un numar impresionant  localnici si vizitatori din intreaga lume vin aici pentru a vedea procesiunea anuala.

Evenimentul este spectaculos si merita sa-l vezi.

Hotel Recomandat: Hotel Saint Michael 4*

Hotelul Saint Michael este situat  in apropiere de Biseirca Nasteri Domnului si  15 minute de mers cu masina de centrul orasului.

Hotelul dispune de resurant, bar, parcare si wifi gratuit.

Camerele dispun de baie cu  cada, aer conditionat, TV si telefon.

Ziua 1 (23 Dec.2016) – Bucuresti – Tel Aviv – Muntele Tabor – Nazaret – Mare Galileei

 Dupa ce ajungem pe aeroportul Ben Gurion  vom pleaca spre Galileea. Urcam  mai intai pe Muntele Tabor si ne inchinam la biserica unde s-a petrecut Schimbarea la Fata a Mantuitorului. Vizitam apoi Biserica Ortodoxa Sf. Gavril din Nazaret – orasul in care Maica Domnului a primit vestea nasterii Pruncului Sfant. Ne deplasam spre Capernaum, unde vizitam Sinagoga, ruinele satului vechi de peste 2000 de ani si casa Sf. Petru. Admiram Marea Galileei si gradina Bisericii de pe Muntele Fericirilor. Optional, dejun la un restaurant din zona unde se va servi Pestele Sfantul Petru.

Ziua 2 (24 Dec.2016) – Bethlehem – locul sfant al Nasterii in Ajunul Craciunului

Dupa micul dejun vom vizita in Bethlehem  Biserica Ortodoxa ridicata pe locul unde s-a nascut Domnul Iisus Hristos, locul ieslei si Biserica Catolica Sfanta Ecaterina; la pranz vom putea admira parada speciala a cercetasilor crestini, organizata in Bethlehem cu ocazia sarbatorii sfinte a Craciunului. Dupa amiaza vizitam Biserica de la Campul Pastorilor. Functie de vreme, seara, va invitam la Concertul special de Craciun organizat de autoritatile locale langa bradul impozant din Piata Ieslei. In piata se poate asista si la Slujba de Craciun din Biserica Catolica a Nasterii.

Ziua 4 (25 Dec.2016) – Craciun Fericit in Tara Sfanta!

Dupa micul dejun  vizitam  Asezamantul Romanesc din Ierusalim. Ne intoarcem la Bethlehem unde vom servi cina FESTIVA DE CRACIUN. Va fi o petrecere traditionala in stil arabesc in cadrul  hotelului. Sunt incluse urmatoarele bauturi: o sticla de vin la 4 persoane, o bautura racoritoare sau apa imbuteliata. Pregartim surprize, muzica si antren.

Ziua 5 (26 Dec.2016) – Ierusalim – Muntele Maslinilor – Drumul Crucii

Dupa micul dejun  vizitam Muntele Maslinilor: Manastirea Ortodoxa Rusa Eleona a Inaltarii si la Biserica Aflarii Capului Sf. Ioan Botezatorul. Coboram apoi pe Muntele Maslinilor pana la Biserica Tatal Nostru unde Iisus i-a invatat pe apostoli cum sa se roage si la Biserica Dominus Flevit unde Mantuitorul a plans prevestind caderea Ierusalimului. Vom vizita apoi Gradina Getsimani, Biserica Natiunilor si Biserica Ortodoxa ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului. Dupa amiaza intram in Cetatea Ierusalimului si parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Iisus de pe Drumul Crucii, culminand cu Biserica Invierii, Mormantului Sfant, Golgota, Piatra Miruirii.

Ziua 6 (27 Dec.2016) – Excursie la Hozeva – Ierihon – Marea Moarta

Dupa micul dejun se pleaca dimineata si se viziteaz Asezamantul Romanesc din Ierihon. Se continua cu Raul Iordan la locul original al Botezului Mantuitorului. Se poate servi masa de pranz in cadrul Complexului Qumran (pret suplimentar 25 USD/persoana, include masa tip bufet, exclus bauturi). Se poate vizita situl arheologic de la Qumran, locul in care a trait gruparea esenienilor si unde au fost descoperite celebrele documente de la Marea Moarta, scrise de acestia (bilet de intrare: 7 USD/persoana). Dupa amiaza timp liber pentru relaxare la Marea Moarta. Se pot testa si cumpara creme cu minerale extrase din Marea Moarta. Intoarcere la Bethlehem. Cina si cazare Bethlehem hotel 4*.

Ziua 7 (28 Dec.2016) – Ein Karem – Muntele Sion – Tel Aviv

Dupa micul dejun vizitam Ein Karem – patria Sf. Ioan Botezatorul, la Biserica nasterii Sfantului. La pranz, urcam pe Muntele Sionului la Foisorul Cinei celei de Taina, Mormantul Regelui David, Biserica Adormirea Maicii Domnului Catolica si Zidul Plangerii. Dupa amiaza plecam spre Tel Aviv pentru un scurt tur de oras si plimbare pe malul Marii Mediterane in Jaffa – cartierul vechi al orasului. Apoi seara transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti RO154 la ora 22.50.

Ziua 8 (29 Dec.2016) – Tel Aviv – Bucuresti Aterizare la Bucuresti la ora 01.35.

Tarif:  684 euro/persoana/pachet

Perioada 23.12-29.12. 2016

Servicii incluse in tarif:

 • Cazare 5 nopti in camera dubla standard la hotelul Saint Michael 4* sau similar
 • 5 mic dejun
 • 3 cine
 • Cina Festiva de Craciun
 •  Transferuri
 •  Vizitele si intrarile a caror ordine poate fi modificata in functie de anumite situatii speciale
 • Biletul de avion
 • Taxele de aeroport 175 €/persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului)
 • Asigurarea storno si medicala pentru orice varsta 
 • Asistenta turistica in limba romana pe toata perioada sejurului.

Tariful nu include:

 •  Celelalte mese care nu sunt mentionate la sectiunea “servicii incluse” si bauturi la mese
 • Pranz fara bauturi la Qumran si pranz cu Pestele Sf. Petru ( fiecare la 25 USD/persoana/pranz)
 •  Cheltuieli personale
 •  Orice vizite, excursii optionale si activitati alese la fata locului.
 •  Pentru grup  mai mic de 35 de persoane se percep urmatoarele diferente: intre 30 si 34 de persoane se achita un supliment de 20 €/persoana, intre 25 si 29 persoane platitoare se va achita supliment de 35 €/persoana. Acestea se vor factura in momentul definitivarii grupului.

Orar de zbor informativ – Cursa Tarom:

23.12.2016 Bucuresti 06:00 -Tel Aviv-Yafo Ben Gurion 08 :35

28.12.2016 Tel Aviv-Yafo Ben Gurion 22 :30- Bucuresti 01 :35 (se ajunge a doua zi pe 29.12.2016)

Termene, conditii organizatorice si de plata:

 1.  Inscrierile pentru acest program se fac oricand pana la epuizarea locurilor disponibile.
 2.  Tariful exprimat mai sus este per pachet (include transportul cu avionul, 7 nopti cazare, mic dejun si transferuri) si poate suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion.
 3.  Termene de plata: La inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea pachetului. Cu 45 de zile inainte de plecare se va ma achita inca 50%.  Restul de 20% cu 30 zile inainte de de plecare.
 4.  Plata se face in euro sau in lei (la cursul BNR din ziua platii + 2%, comision de risc valutar).
 5.  Tariful unei camere single este disponibil la cerer

Additional information

Durata8 zile
LunaDecembrie
LocalizareBethlehem
DestinatieIsrael
Tip transportAvion

pf_craciun
906121_345150458939316_1413984342_o
Deluxe%20Double%20Room%202_V
saint-michael-hotel
SM%20Bath_V
Triple%20Deluxe%20Room_V